[QA] Welzijn en recreatie: dagbesteding voor mensen met een beperking

Over ons
Gehandicaptenvoorzieningenblog door Layla

Hallo, ik ben Layla. Welkom op mijn blog. Ik werk in de zorg en doe verschillende vrijwilligerswerkzaamheden voor verstandelijk en lichamelijk gehandicapten. Ik vind het goed dat dit werk er is, omdat iedereen de zelfde kansen verdient en omdat niemand er om gevraagd heeft om gehandicapt te zijn. Ik ben op het idee van bloggen gekomen door verschillende gezondheidsblogs. Met mijn blog hoop ik ook mensen die zorgen voor gehandicapten en gehandicapten en gehandicapten zelf te kunnen helpen. Ik zal tips geven, schrijven over verschillende gehandicaptenvoorzieningen en vertellen over mijn eigen werkervaringen. Ik hoop dat je wat aan mijn blog hebt, L.

Zoeken
Archief

[QA] Welzijn en recreatie: dagbesteding voor mensen met een beperking

7 december 2017
 Categorieën: Diensten voor andersvaliden, Blog


Op zoek naar inspiratie voor dagbesteding mensen met beperking? Het kan soms lastig zijn om steeds met iets nieuws te komen. Gelukkig kun je online inspiratie opdoen door ouders met dezelfde vraag of pedagogen met leuke ideeën. In deze blogpost deel ik een aantal leuke inspiraties voor dagbesteding voor mensen met een beperking.

Bellen blazen

Een verstandelijke beperking kan het soms lastig maken om leuke activiteiten te bedenken. Maar het hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Bellen blazen is bijvoorbeeld een leuke activiteit voor veel verschillende stadia van een verstandelijke beperking. Genieten van mooie bellen en deze vangen is een leuke bezigheid, of gewoon lekker kijken naar de mooie bellen.

Muziek maken en luisteren

Zoek een leuke CD of playlist op en geniet van gezellige muziek. Klap mee op de maat of gebruik een tamboerijn of anderen instrumenten waarmee je mee kunt doen. Keyboard leren spelen door kleurenstickers op de toetsen is bijvoorbeeld ook een perfecte activiteit. Kinderliedjes zijn meestal erg leuk en zing mee uit volle borst. Muziek maken is een perfecte dagbesteding mensen met beperking. Naast kinderliedjes zijn er ook speciale CD's met liedjes voor mensen met een beperking. Wat dacht je van de Jostiband?

Een puzzel maken

Zelf een puzzel maken is een leuke activiteit waar je heel wat tijd in kunt steken. Maak een mooie tekening op een stuk stevig papier of karton en knip deze vervolgens in puzzelstukjes. Dan kun je daarna ook nog de puzzel maken. Ook is puzzelen een leuke bezigheid. Het kan misschien iets minder snel gaan, maar dat betekent niet dat het geen leuke activiteit is. Het is belangrijk om met activiteiten de tijd te nemen. De reactiesnelheid is bij mensen met een beperking vaak net iets trager. Een misvatting is vaak dat sommige activiteiten niet kunnen, het kan juist erg goed, er moet alleen iets meer tijd voor genomen worden.

Zwemmen

Zwembaden hebben vaak speciale zwemtijden voor mensen met een beperking. Op deze manier kan iedereen genieten van een fijn zwemuurtje. De vloer van het zwembad wordt omhoog gedaan zodat je altijd met de voeten bij de grond kan. Kijk of lokale zwembaden lessen geven voor mensen met een beperking. Dan kan zwemmen een leuke afwisseling zijn van een dagbesteding. Om altijd nieuwe activiteiten voor een dagbesteding voor mensen met een beperking te vinden kan lastig zijn. Gelukkig ben je niet de enige die op zoek is en kun je online terecht op forums en sites met genoeg leuke en geschikte activiteiten voor mensen met een beperking.

Voor meer informatie spreek met LeekerweideGroep.